Blog

Recept: Hovězí burger na lávovém kameni

08. 10. 2019

Hovězí burger

Na 4 porce budete potřebovat:

800 g hovězího masa (70 % masa, 30 % tuku)

200 g slaniny

2 ks rajčete

2 ks nakrájených okurek

2 ks červené cibule

1 lžíce kečupu

1 lžíce majonézy

1 lžíce hořčice

Několik listů salátu

 

Postup:

Mleté maso okořeníme solí a pepřem. Vytvarujeme z nich menší placky (pokud máte, využijte Lis na burgery)  a opečeme na rozpáleném kameni. Vedle masa orestujeme na kolečka nakrájenou červenou cibuli, bulky a plátky slaniny opečeme do křupava.

Bulku potřeme majonézou, hořčicí a kečupem, položíme na ni salát, maso, orestovanou cibuli, slaninu a zeleninu. Uzavřeme druhou polovinou housky a servírujeme.

Nákupní košík
Blogy o vaření
Newsletter