Blog

Recept: Pečený žralok se zdravými hranolky

05. 11. 2019

Žraločí záda s hranolkami

SUROVINY na 2 porce

1 kus žralok (zádová partie)

500 g brambory

250 g rukola

100 g cherry rajčátek

1 ks citron

kapku olivového oleje

koření : provensálské bylinky, himalájská sůl, barevný pepř

POSTUP

Žralok: Na větší kus alobalu položíme omytého žraloka, posypeme provensálským kořením, himalájskou solí a barevným pepřem, ať pěkně voní. Zabalíme, dáme na gril cca 30 minut.

Hranolky: Horkovzdušnou fritézu předehřejeme na 180°C. Oloupeme brambory, umyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Dáme do mísy a osolíme himalájskou solí. Zakápneme lžičkou olivového oleje, zamícháme a vložíme do horkovzdušné fritézy. Pečeme cca 25 min. V průběhu pečení hranolky 2x promícháme.

 

Servírujeme s rukolou, cherry rajčátky a citronem.

Dobrou chuť!

Nákupní košík
Blogy o vaření
Newsletter