Blog

Recept: Ryby a mořské plody mix

04. 10. 2019

Ryby a mořské plody (mix)

Pražma stříbrná

Losos

Krevety

Sardinky

Olivový olej

Citron

Pepř

Sůl

Červená paprika

Česnek

Petrželová nať

Brunky????

 

Postup:

Pražmu očistíme od šupin a nasolíme, do ní vložíme plátky česneku, tymián a citron. Převážeme rybu provázkem a opékáme z obou stran na rozpáleném lávovém kameni.

Lososa bez šupin osolíme, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a pepřem. Opékáme na kůži při zavřeném grilu.

Krevetám nařízneme krunýř z vrchní strany a odstraníme střívka, dobře vyčistíme. Orestujeme na rozpáleném lávovém kameni. Při servírování přelijeme olivovým olejem s česnekem a nasekanou petrželovou natí.

Čerstvým sardinkám vyčistíme břišní dutinu, obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a červenou paprikou. Na rozpáleném lávovém kameni opečeme do zlaté barvy a zastříkneme citronem.

Nákupní košík
Blogy o vaření
Newsletter