Otázky a odpovědi - Kotlové grily

- Jaký je rozdíl mezi kotlových grilů řady Kompakt a One Touch?

Gril řady Compact je vstupní model mezi kotlové grily Weber. Většina spojů je šroubových, díky čemuž si musíte vyčlenit trochu času na jeho smontování. Šroubové spoje nemají takovou trvanlivost jako spoje svařované, které jsou samozřejmostí u všech modelů řady One Touch. Grily Compact jsou plošší a nemají tedy klasický kulovitý tvar kotlových grilů Weber.

- Jaký je rozdíl mezi modely One Touch Original a One Touch Premium?

Model One Touch Premium je navíc vybaven systémem pro sběr popela, který je vyroben z nerezavějící oceli. Tento popelník stačí vysypat průměrně jednou za tři grilování. U modelů Original je pouze miska na zachytávání popela. Grily řady Premium jsou dále vybaveny roštem, jehož dvě boční části jsou díky pantům otevíratelné, což vám umožní přidávat uhlí, brikety či dřevěné lupínky, aniž byste museli snímat právě grilované potraviny (obrovský pomocník při nepřímém grilování).

- Jak správně nastavit ventily na kotlových grilech Weber?

Záleží na zvoleném způsobu grilování. V případě, že budete grilovat přímo, tj. při vysoké teplotě, otevřete větrací ventily na dně grilu a na poklopu. Pokud váš recept vyžaduje nepřímé grilování, budou větrací ventily otevřeny pouze částečně.

- Jak nastavit vysokou, střední a nízkou teplotu na kotlových grilech?

Viz také předchozí otázka

Vysoká teplota: Větrací ventily na kotli i poklopu jsou docela otevřené.

Střední teplota: Větrací ventil na poklopu naplno otevřete a větracím ventilem na kotli regulujte teplotu. Během grilování můžete pro jemnější regulaci použít větrací ventil na poklopu. Teplotu lze regulovat i použitím komínového startéru - na střední teplotu ho naplňte na 1/2 až 3/4 (u 57 cm kotlových grilů)

Nízká teplota: Naplňte Komínový startér na 1/2, po nasypání na palivový rošt otevřete ventil na poklopu a ventilem na kotli regulujte teplotu.

- Měli bychom nasazovat poklop grilu i při nepřímém grilování?

Rozhodně ano. Nasazením poklopu zabráníte vzplanutí tuku a zároveň bude maso šťavnatější a rychleji hotové.

Nákupní košík
Blogy o vaření
Newsletter