Technologie výroby

Grily Weber, jestli je to přenosný gril Smokey Joy či profesionální grily série Summit, s jejich promyšlenými funkcemi, jsou díky špičkovému technickému provedení a pečlivě kontrolovanému procesu výroby vždy nejlepší volbou pro každého milovníka grilování.

Výroba kotlového grilu Weber

Výroba začíná formováním grilu. Pomocí obrovských lisů jsou vtlačeny ocelové vylisuje tlakem několika set tun do forem. Vzniká tak robustní koule, složená z kotle a poklopu, jejichž formu má společnost registrovanou a chráněnou patentovým právem. Obsah uhlíku v používané speciální oceli je mnohonásobně nižší než u ocelového plechu, který standardně používají ostatní výrobci. Použití kvalitní oceli tak zajišťuje vynikající přilnavost smaltu a tím i majiteli grilu dlouholeté používání se zárukou ochrany proti propálení či prorezavění.

Dalším náročným procesem, který se majiteli grilu Weber rozhodně vyplatí, je svařování. Již několik desetiletí je většina součástí kotlových grilů Weber svařovaná, jelikož svařené, porcelánem smaltované spoje jsou mnohem pevnější, méně ohrožené korozí a neuvolňují se. Výsledkem je gril, jehož životnost je možno počítat na desetiletí.

Kromě toho každý svařený díl znamená méně práce pro zákazníka. Koupě běžného grilu znamená připravit se na často i několikahodinovou montáž, jelikož mnozí výrobci, s vidinou snížení nákladů, nechávají většinu kompletace grilu zákazníkovi, což se však následně odráží ve snížení životnosti takového grilu.

Dalším důležitým krokem je nanesení porcelánové vrstvy smaltu. Nejdříve jsou všechny části vypáleny použitím speciální elektrostatické procedury, kdy je za sucha rovnoměrně nanášena vrstva černého porcelánového prášku a následně při zhruba 870 ° C vypálena ve vysoké peci.

Tento náročný proces výroby zaručuje rovnoměrnou vrstvu porcelánového smaltu a zajišťuje tak dlouholetou životnost i při vysokých teplotách záře. Pro barevný vzhled grilu je na základní smalt nanesena další barevná porcelánová vrstva.

Pro zajištění ještě větší kvality je po vypálení každý díl vizuálně zkontrolován.

Výsledkem tohoto výrobního procesu je ten nejkvalitnější smaltovaný povrch na trhu zahradních grilů. Vrstva porcelánového smaltu chrání ocel před prohořením a prorezavěním a odolává roky přímému působení žáru uhlí a briket.

Každý plynový gril je v chodu podroben pečlivé kontrole kvality. Je zkontrolován každý jednotlivý ventil a každý regulátor, abychom měli jistotu, že plyn proudí optimální rychlostí rozvaděče. Jako poslední krok před odesláním k zákazníkovi jsou všechny hořáky zapáleny a je zkontrolována jejich plná funkčnost.

Zákazník se nikdy nedozví jakým náročným procesem výroby prošel jeho plynový či kotlový gril, avšak rozhodně ho ocení svou dlouholetou spokojeností, kterou mu používání grilu Weber přinese.

Nákupní košík
Blogy o vaření
Newsletter