Fireland Foods


Již přes 100 let se ostrost chilli měří v jednotkách Scovilleho stupnice SHU. Wilbur Scoville vyvinul metodu na měření pálivosti. Podával ochutnávačům vzorek, který ředil tak dlouho, dokud pálivost nezmizela. Podle míry potřebného naředění se udává jednotka pálivosti. Nepálivá paprika vykazuje 0 SHU, zatímco sušená paprička Habanero má kolem 200.000 SHU.

Jiná stupnice pálivosti se používá v mexiku. Má rozsah od 0 do 10. S tím, jak přibývá nových odrůd, rozšířila firma Fireland Foods tuto stupnici už pred lety na 0-12.

V současnosti nejpálivější odrůda chilli Carolina Reaper dosahuje při individálních měřeních úctyhodné hodnoty 2.25 milionů Scovilleho jednotek.

Fireland Foods do produktů zásadně nepřidává extrakty chilli.

Produkty výrobce Fireland Foods naleznete v těchto kategoriích:

Nákupní košík
Blogy o vaření
Newsletter