Blog

Recept: Focaccia (fokáča, italský chléb)

04. 10. 2019

Na 12 porcí budete potřebovat:

1 kg hladké mouky

1 ks sušeného droždí

1 lžíce cukru

2 lžíce soli

3 dcl vody (dle potřeby)

olivový olej

rozmarýn

česnek

 

Postup:

Smíchejte všechny suché ingredience a pak postupně přimíchávejte vodu, až je těsto krásně vláčné.

Těsto nechte 30 minut vykynout a vytvarujte z něj bochánky. Z nich pak vyválejte placky a položte je na rozpálený kámen.

Opékejte z obou stran tak dlouho, až se na těstu začnou tvořit černé puchýřky.

Teplou focacciu potřete olejem s nasekaným rozmarýnem a utřeným česnekem. Podávejte například jako přílohu k masu grilovanému na lávovém kameni nebo k salátům.

Nákupní košík
Blogy o vaření
Newsletter